Сарајево

Нове добре вијести за поједине пензионере: Могућа једнократна помоћ

  • Извор: Агенције
  • 11.06.2024. 19:29

Премијер ФБиХ Нермин Никшић и замјеници премијера Тони Краљевић и Војин Мијатовић, те федерални министар рада и социјалне политике Аднан Делић одржали су данас састанак с представницима два савеза удружења пензионера у ФБиХ, које су предводили Реџо Мехић и Иван Кожул, саопштио је кабинет Владе ФБиХ за односе с јавношћу.

Састанак је одржан у сједишту Владе, а присуствовали су и представници Федералног завода ПИО/МИО.

Тема разговора било је побољшање положаја пензионера у ФБиХ, а посебан нагласак стављен је на упућене захтјеве ове популације.

Након разматрања приоритетних захтјева пензионера, закључено је да ће Влада ФБиХ радити на изналажењу најбољих могућих рјешења с циљем да се у федералном буџету за ову годину осигурају средства за исплату једнократне финансијске подршке пензионерима.

Погледајте хапшење осумњичених у акцији ”Ролекс”

Погледајте хапшење осумњичених у акцији ”Ролекс”

Такође, у складу са исказаним опредјељењем Владе, биће предузете активности на повећању средстава намијењених за бањско лијечење пензионера, што је важан сегмент у осигурању здравствене подршке овој категорији становништва.

Кад је ријеч о измјенама законских рјешења у области пензијско-инвалидског осигурања, закључено је да ће о овом питању бити настављен разговори представника пензионера те ресорног федералног министарства и Федералног завода ПИО/МИО, а с циљем сагледавања свих могућности ради побољшања цјелокупног система ПИО.

Додик: 9. јануар остаје Дан Републике, а 15. фебруар ће се славити као Дан државности

Додик: 9. јануар остаје Дан Републике, а 15. фебруар ће се славити као Дан државности

Такође, потврђен је наставак активности на формирању вијећа пензионера ФБиХ, чија улога би била вођење заједничке дјелатности социјалних партнера те афирмације и заштите права из пензијског и инвалидског осигурања, као и развијања социјалног дијалога у овом сегменту. У складу са закључцима са посљедње сједнице Владе ФБиХ, Федерално министарство рада и социјалне политике у року од три мјесеца ће са представницима Савеза удружења пензионера у ФБиХ и Савеза кантоналних удружења умировљеника у ФБиХ усагласити текст споразума о оснивању овог вијећа, који ће доставити Федералној влади на разматрање.      

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина