Киша, вјетар и лед

Невријеме у Бањалуци откидало кровове: Погледајте штету у Мишином Хану

  • Извор: АТВ
  • 03.06.2024. 20:07

Јака киша, праћена грмљавином и градом, проузроковала је штету у више бањалучких насеља, међу којима је и Мишин Хан, мјесто поред Бањалуке.

Мјештанин овог насеља Милан Радовановић рекао је за АТВ да је невријеме било страшно и да је јак вјетар однио кров са његове куће.

„Ово је катастрофа, све је уништено 100 посто, однијело је кров. Невријеме је трајало између пет и десет минута. Однијело кровове, све поразбијало“, рекао је Радовановић за АТВ.

Каже да је слична ситуација и са осталим кућама у комшилуку. Процјењује да је настала штета огромна, и до 100.000 КМ.

„На помоћним објектима све ми кровове дигло, имам 200 квадрата помоћних објеката, све ми је дигло, откинуло. Ја сам био унутра, мислио сам да  ће кућу искинути, ишчупало је и столарију. Ово нико није запамтио“, прича нам Радовановић.

Екипе Одсјека за послове Цивилне заштите и професионалне територијално-ватрогасно спасилачке јединице су на терену у Бањалуци након што је у олујном невремену, према бројним пријавама, причињена штета на стамбеним и осталим објектима.

"Имамо 15 до 20 пријава да је на Западном транзиту вода ушла у куће, а пријављено је и да је у насељима Мотике и Мишин хан вјетар раскрио кровове кућа", рекао је Срни шеф овог одсјека Драган Бабић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина