Kiša, vjetar i led

Nevrijeme u Banjaluci otkidalo krovove: Pogledajte štetu u Mišinom Hanu

  • Izvor: ATV
  • 03.06.2024. 20:07

Jaka kiša, praćena grmljavinom i gradom, prouzrokovala je štetu u više banjalučkih naselja, među kojima je i Mišin Han, mjesto pored Banjaluke.

Mještanin ovog naselja Milan Radovanović rekao je za ATV da je nevrijeme bilo strašno i da je jak vjetar odnio krov sa njegove kuće.

„Ovo je katastrofa, sve je uništeno 100 posto, odnijelo je krov. Nevrijeme je trajalo između pet i deset minuta. Odnijelo krovove, sve porazbijalo“, rekao je Radovanović za ATV.

Kaže da je slična situacija i sa ostalim kućama u komšiluku. Procjenjuje da je nastala šteta ogromna, i do 100.000 KM.

„Na pomoćnim objektima sve mi krovove diglo, imam 200 kvadrata pomoćnih objekata, sve mi je diglo, otkinulo. Ja sam bio unutra, mislio sam da  će kuću iskinuti, iščupalo je i stolariju. Ovo niko nije zapamtio“, priča nam Radovanović.

Еkipe Odsjeka za poslove Civilne zaštite i profesionalne teritorijalno-vatrogasno spasilačke jedinice su na terenu u Banjaluci nakon što je u olujnom nevremenu, prema brojnim prijavama, pričinjena šteta na stambenim i ostalim objektima.

"Imamo 15 do 20 prijava da je na Zapadnom tranzitu voda ušla u kuće, a prijavljeno je i da je u naseljima Motike i Mišin han vjetar raskrio krovove kuća", rekao je Srni šef ovog odsjeka Dragan Babić.

Pratite nas i putem Vibera