Venecija

Nemanja Kovačević prusustvovao Konferenciji o ciljevima održivog razvoja FOTO

  • 16.11.2018. 20:04

Pomoćnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Nemanja Kovačević prisustvovao je danas u Veneciji na Konferenciji o ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija u organizaciji Asocijacije regija i gradova Italije pri Evropskom savjetu regija i opština, saopšteno je iz Ministarstva ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Kovačević je učestvovao na zajedničkom panelu pod nazivom "Mjerenje učinka na lokalnom nivou – značaj podataka o usklađivanju budžeta i indikatorima za praćenje".

Govorio je o postignutim rezultatima BiH i Republike Srpske o podizanju svijesti o Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, uspostavljanjem institucionalnih mehanizama za realizaciju Agende 2030, te o predstojećim aktivnostima na izgradnji mehanizama za finansiranje prioritetnih ciljeva.

Konferenciji prisustvuju predstavnici vlada, regija i lokalnih zajednica iz Evrope, Јužne Amerike i Afrike. Kovačević je jedini panelista iz jugoistočne Evrope.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.