На подручју Зворника

Нема опасности од поплава, ниво Дрине у границама нормалног протока

  • Извор: АТВ
  • 30.11.2023. 13:03

Ниво Дрине на подручју Зворника данас је у границама нормалног протока и не пријети опасност од изливања ове ријеке из корита, речено је Срни у зворничкој Служби цивилне заштите.

Руководилац Службе цивилне заштите Рајко Јурошевић рекао је да је проток Дрине на Хидроелектрани "Мали Зворник" око 960 метара кубих у секунди, док је проток ове ријеке на Хидроелектрани Бајина Башта око 930 метара кубних у секунди, што је далеко од протока Дрине када се излива из корита.

Одржана ванредна сједница поводом најављеног повећања водостаја Дрине

Одржана ванредна сједница поводом најављеног повећања водостаја Дрине

"У току дана неће доћи до знатнијег повећања Дрине, а самим тим ни опасности од поплава", рекао је Јурошевић.

Служба цивилне заштите Зворник упозорила је јуче грађане да имовину заштите, а домаће животиње склоне из зона које су ранијих година биле поплављене усљед пораста водостаја Дрине, јер се, према метеоролошким прогнозама, због наглог топљења снијега у Црној Гори и пораста водостаја Лима очекивао плавни талас Дрине у наредна 24 часа.

Проток Дрине на Хидроелектрани "Мали Зворник" је у границама нормале, а опасност од поплава низводно од Зворника пријети када проток ове ријеке на Хидроелектрани "Мали Зворник" достигне око 2.000 метара кубних у секунди. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм