Na području Zvornika

Nema opasnosti od poplava, nivo Drine u granicama normalnog protoka

  • Izvor: ATV
  • 30.11.2023. 13:03

Nivo Drine na području Zvornika danas je u granicama normalnog protoka i ne prijeti opasnost od izlivanja ove rijeke iz korita, rečeno je Srni u zvorničkoj Službi civilne zaštite.

Rukovodilac Službe civilne zaštite Rajko Jurošević rekao je da je protok Drine na Hidroelektrani "Mali Zvornik" oko 960 metara kubih u sekundi, dok je protok ove rijeke na Hidroelektrani Bajina Bašta oko 930 metara kubnih u sekundi, što je daleko od protoka Drine kada se izliva iz korita.

Održana vanredna sjednica povodom najavljenog povećanja vodostaja Drine

Održana vanredna sjednica povodom najavljenog povećanja vodostaja Drine

"U toku dana neće doći do znatnijeg povećanja Drine, a samim tim ni opasnosti od poplava", rekao je Jurošević.

Služba civilne zaštite Zvornik upozorila je juče građane da imovinu zaštite, a domaće životinje sklone iz zona koje su ranijih godina bile poplavljene usljed porasta vodostaja Drine, jer se, prema meteorološkim prognozama, zbog naglog topljenja snijega u Crnoj Gori i porasta vodostaja Lima očekivao plavni talas Drine u naredna 24 časa.

Protok Drine na Hidroelektrani "Mali Zvornik" je u granicama normale, a opasnost od poplava nizvodno od Zvornika prijeti kada protok ove rijeke na Hidroelektrani "Mali Zvornik" dostigne oko 2.000 metara kubnih u sekundi. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: