Ombudsman za djecu

Nedopustivo iskorištavanje djece u političke svrhe 

  • 07.09.2018. 11:51

Ombudsman za djecu Republike Srpske Dragica Radović danas je, povodom početka predizborne kampanje, upozorila javnost, naročito političke subjekte i medije da je neprimjereno svako iskorištavanje djece u političke svrhe.

Radovićeva je naglasila da je nedopustiva bilo kakva zloupotreba djece, pa i zloupotreba u predizbornim aktivnostima. 

"Tim načinom se grubo povređuju prava djece čija zaštita treba da bude primarni cilj i odgovornost svih nas. Veoma je važno da svi subjekti koji na bilo koji način učestvuju u izborima, a naročito tokom predizbornih aktivnosti pokažu svojim primjerom vlastitu odgovornost i prema društvu u cjelini i prema pojedincu, a posebno prema djeci", navedeno je u saopštenju Radovićeve. 

Ombudsman za djecu poziva sve političke stranke da dobrobit djece bude u fokusu njihovih programa s ciljem da se djeci pruži podsticajno okruženje kako bi se razvijali do punog potencijala i izrasli u kreativne i odgovorne članove društva. 

U saopštenju podsjećaju da UN Konvencija o pravima djeteta jasno obavezuje sve subjekte da moraju sve svoje aktivnosti koje se tiču djece i u koje su uključena djeca sprovoditi isključivo u najboljem interesu najmlađih, pa tako i tokom održavanja izbora kao jednog od najvažnijeg stuba demokratskog društva.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм