Организациони одбор

Неће бити промјене локације: Усвојен програм ''Кочићевог збора''

  • 15.08.2024. 13:36

Организациони одбор 59. "Кочићевог збора" усвојио је данас програм ове манифестације која ће бити одржана од 22. до 25. августа, а биће реализована у Бањалуци и Београду и усмјерена на величање лика и дјела Петра Кочића књижевним и културно-умјетничким садржајима.

Замјеник предсједника Организационог одбора ове манифестације Дијана Грбић рекла је новинарима у Бањалуци да други правац подразумијева централни дио манифестације у Стричићима, Кочићевом родном мјесту, који има народни карактер и биће одржан на локацијама на којима је одржаван и претходних година.

"На данашњој сједници закључено је да правце организације и реализације ове манифестације, која слави име трибуна и књижевника Петра Кочића, треба вратити у оквире у којима је и настала. То значи да се не смије негирати значај и културни допринос заједнице, као и становника Змијања и општина којима Змијање гравитира", навела је Грбићева.

Манифестација ће почети полагањем вијенаца на гроб Петра Кочића у Београду и на споменик писцу у Бањалуци, а испред школе на Змијању у 11 часова ће почети централни дио манифестације.

Предвиђено је да свечана академија буде одржана у суботу, 24. августа, у Народном позоришту Републике Српске.

Покровитељи ове манифестације су предсједник Републике Српске Милорад Додик и Влада Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.