Јехуда Бауер и Ефраим Зуроф

Највећи свјетски ауторитети за питање холокауста: Није било геноцида у Сребреници!

  • 23.05.2024. 14:33

Ефраим Зуроф израелски директор Центра Симон Визентал и “посљедњи ловац на нацисте“ и професор Хебрејског универзитета у Јерусалиму Јехуда Бауер, који се сматра у стручним круговима за највећег ауторитета за питање Холокауста и геноцида јасно и гласно су рекли да у Сребреници НИЈЕ било геноцида.

У ексклузивном интервјуу рађеном за потребе документарног филма “Анатомија обмане: Сребреница“ у продукцији Центра за друштвену стабилност ови свјетски ауторитети су изнијели своје мишљeње.

“Можда је најбољи начин да се то опише, сходно ономе што сте рекли, јесте, да би то био геноцид уколико би план рјешавања проблема предвиђао уништење друге групе. Дакле, у Босни план није био да се убију сви Бошњаци, ни у ком случају. То је незамисливо. То и јесте поента. Зато то није геноцид“, изјавио је Зуроф у разговору са Јехудом Бауером.

Подсјећамо, Србија данас брани свој образ и међународно право, јер срамна резолуција о Сребреници треба да се нађе на дневном реду Генералне скупштине Уједињених нација.


Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.