Savjet vozačima

Na put kretati rano ujutro ili kasno uveče

  • Izvor: SRNA
  • 16.07.2024. 08:04

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros je prohodna, a s obzirom na to da je i danas najavljena visoka dnevna temperatura, vozačima se savjetuje da na putovanja treba da kreću u ranim jutarnjim ili večernjim časovima.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopštili su da je savjet da se tokom dužih putovanja prave češće pauze, da se vozi opreznije i izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka - Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Zbog deminerskih radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja na putevima Kotor Varoš – Teslić, u mjestu Rujevica, Doboj-Modriča u mjestu Kostajnica.

Radovi se izvode na putevima Banjaluka dva - Srpske Toplice, Trebinje 1 - Trebinje 2, Prijedor - Kozarac, Brodar - Rudo 1 u tunelu Trgovišta, Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj, Razboj-Rudanka, Han Pijesak 2 – Sokolac, Brod na Drini - Hum, od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo 2, Gradiška–Nova Topola–Klašnice, Klašnice 1-Nova Topola, Gradiška - Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, Teslić 3 - Podjezera, Prijedor-Tukovi, u tunelu "Sijeračke stijene", na putu Dobro Polje - Miljevina, na mostu "Bogdanovac" na auto-putu Gradiška-Banjaluka.

Dnevni horoskop za 16. jul

Dnevni horoskop za 16. jul

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, vršiće se povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale.

Minerski radovi izvode se i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo–Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i ograničenje brzine na 30 kilometara na sat. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila. Putnička vozila preusmjeravaju se preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice-Mezgraja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na putu Mačkovac-Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Upozorenje zbog visoke temperature - danas do 42 stepena

Upozorenje zbog visoke temperature - danas do 42 stepena

Zbog oštećenja kolovoza na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na putu Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na sat.

Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnom prelazu Gradiška, na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: