Трећи уписни рок

На којим факултетима још има мјеста за упис

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2024. 12:04

Трећи уписни рок и нова шанса за све оне који су пропустили претходна два рока или нису успјели да упишу жељени факултет. Овај додатни рок пружа прилику студентима да испуне своје образовне амбиције и започну свој академски пут.

Међутим, трећа шанса важи само за факултете на којима још има мјеста. Када је ријеч о Универзитету у Бањалуци, будући студенти ће своје мјесто моћи потражити на Пољопривредном, Филолошком, Природно - математичком факултету. 

Мјеста на студијима Безбједности, Психологији и Архитектури су традиционално попуњена већ у претходним роковима, те су обично недоступна у трећем уписном року. Док ће на Медицинском факултету мјесто моћи пронаћи 150 страних студената, који ће наставу похађати на енглеском језику. 

На најатрактивнијим студијским програмима Медицинског факултета мјеста се попуне још у првом уписном року. Трећи уписни рок биће отворен за студенте који желе да упишу санитарно инжињерство, бабиштво или сестринство.

Трећи уписни рок који факултети организују самостално мора бити завршен до почетка наставе у новој академској, 2024/2025. години, односно до првог октобра ове године када почиње настава за бруцоше и све остале године првог циклуса студија.

Пратите нас и путем Вибера