Treći upisni rok

Na kojim fakultetima još ima mjesta za upis

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2024. 12:04

Treći upisni rok i nova šansa za sve one koji su propustili prethodna dva roka ili nisu uspjeli da upišu željeni fakultet. Ovaj dodatni rok pruža priliku studentima da ispune svoje obrazovne ambicije i započnu svoj akademski put.

Međutim, treća šansa važi samo za fakultete na kojima još ima mjesta. Kada je riječ o Univerzitetu u Banjaluci, budući studenti će svoje mjesto moći potražiti na Poljoprivrednom, Filološkom, Prirodno - matematičkom fakultetu. 

Mjesta na studijima Bezbjednosti, Psihologiji i Arhitekturi su tradicionalno popunjena već u prethodnim rokovima, te su obično nedostupna u trećem upisnom roku. Dok će na Medicinskom fakultetu mjesto moći pronaći 150 stranih studenata, koji će nastavu pohađati na engleskom jeziku. 

Na najatraktivnijim studijskim programima Medicinskog fakulteta mjesta se popune još u prvom upisnom roku. Treći upisni rok biće otvoren za studente koji žele da upišu sanitarno inžinjerstvo, babištvo ili sestrinstvo.

Treći upisni rok koji fakulteti organizuju samostalno mora biti završen do početka nastave u novoj akademskoj, 2024/2025. godini, odnosno do prvog oktobra ove godine kada počinje nastava za brucoše i sve ostale godine prvog ciklusa studija.

Pratite nas i putem Vibera