Потврдио вођа тима

Машински тим Цивилне заштите Српске на путу за Јабланицу

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2024. 15:42

Припадници Машинског тима Управе цивилне заштите Републике Српске са два камиона и двије машине кренули су ка Јабланици, ради пружања помоћи унесрећенима након обилне кише, рекао је вођа овог тима Илија Грбовић.

"Мој тим иде са два камиона и двије машине, док се УСАР тимови (специјализоване јединице за спасавање из рушевина) припремају за полазак", рекао је Грбовић новинарима.

На позив Федералне управе цивилне заштите, у Јабланицу је упућен Машински тим, који чине два камиона са руковаоцима, утоваривач "улт" и багер.

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Борис Трнинић изјавио је раније Срни да је предсједник Републике Српске Милорад Додик затражио од Управе да своје људство и машине стави на располагање и помогне Федерацији БиХ у санирању штете након падавина.

Исповијест жене чија је породица остала заглављена у поплавама

Исповијест жене чија је породица остала заглављена у поплавама

Споразум између ентитетских управа Цивилне заштите предвиђа да се на позив Федералне управе на територији Федерације БиХ ангажује Управа цивилне заштите Републике Српске.

Влада Херцеговачко-неретванског кантона саопштила је да је потврђена смрт 14 лица у поплављеним подручјима у Јабланици, али да је пријављен велики број несталих на јабланичком и на подручју Коњица.

Усљед обилне кише поплаве су погодиле Кисељак, Фојницу и Крешево.


(Фото: РУЦЗ)

Пратите нас и путем Вибера