Коњиц

Исповијест жене чија је породица остала заглављена у поплавама

  • Извор: Аваз
  • 04.10.2024. 13:53

Едина Дураш јавила се редакцији "Аваза“ како би испричала шта се догодило у Бутуровић Пољу које се налази у близини Коњица. Наиме у селу Бутуровић Поље ријека се излила из корита и поплавила куће, неке куће је чак и однијела, а од аута и дворишта ништа није остало.

- Ту ми је од баке породична кућа и доље ми је сва породица. Кратко смо се чули са родицама, јер немају уопште мреже. Углавном немају струје, немају воде. Све им је однијела вода од аута, прилаза, пута, баште, апсолутно све. 

Остала је само кућа и око ње вода. Не може се прићи до њих никако, нема прилаза и тако већина кућа. До њих се не може доћи никако из правца од Коњица према њима. 

Сада тренутно не знамо како се даље одвија ситуација. То нам је она јутрос укратко испричала. Рекла нам је да је пар кућа однијела вода, људи су на цести и немају гдје да се склоне. Тотално су одсјечени и тренутно им се ни с једне стране не може прићи. У таквој ситуацији су и сва околна села – казала је Дураш.

Невријеме у Црној Гори, водостаји расту из часа у час

Невријеме у Црној Гори, водостаји расту из часа у час

Незапамћена несрећа

Она је рекла и како је дошло до тога, обзиром да се цијела ситуација догодила у свега пар сати.

- То се у току ноћи догодило. Толика киша је кренула падати. Већином су спавали и само је кренуло одједном да буја та ријека. Читав свој живот и моји родитељи сви смо ту живјели и никад се ништа, ни слично, није догодило.

Како је кренуло све да буја, вода носила све пред собом, бука их је пробудила и онда су видјели да је однешен дио пута да нема аута испред куће. Ту су били у кући нису могли изаћи, нити прећи негдје да се спасе. Каже тетак да је било питање када ће вода кућу да однесе колико је то било јако, али хвала Богу није, па су тренутно ту у кући – казала је Дураш.

Од њене породице срећом нико није повријеђен.

Хронологија апокалипсе: Пријавио да му је бујица однијела члана породице

Хронологија апокалипсе: Пријавио да му је бујица однијела члана породице

- Хвала Богу нико није повријеђен што се тиче онога што знам од моје родбине. Ко је могао отишао је до неке друге куће и тако су се снашли, а неки су остали у кућама због немогућности да изађу. Не можемо даље ступити у контакт да видимо шта се дешава – рекла је Дураш.

Онемогућени прилази

Становницима овог села још увијек није пружена никаква помоћ.

Погледајте мапу поплављених подручја у БиХ

Погледајте мапу поплављених подручја у БиХ

- Знам да још увијек ништа није урађено. Мислим да су све службе упућене ка Јабланици, јер је доле гора ситуација доста, а што се тиче мањих мјеста, мислим да нико није ступио у контакт с њима, нити да је било каква помоћ послана – казала је за крај разговора Дураш.

Пратите нас и путем Вибера