Нада му је само лијечење у иностранству

Марко је прије 10 година проглашен за најхрабријег полицајца, а сада води животну борбу

  • Извор: Блиц
  • 13.06.2024. 18:49

Другари, пријатељи, комшије и родбина полицајца Марка Јанкова из Борче, већ данима сакупљају новчана средства за лијечење младића из Борче, који је прије само 10 година проглашен за најхрабријег полицајца године у Београду.

Тада, сада већ давне 2014. године он је на каналу Визељ у Борчи спасао осмогодишњу дјевојчицу Катарини Стојковић не марећи за сопствени живот и безбједност.

– Био сам у патроли са колегама када нам је стигла дојава да је једна дјевојчица у опасности да се удави у каналу. Она се играла са другарицом поред канала и видјела чамац везан за дрво. Ушла је у њега, чамац се изненада покренуо и почео да се удаљава од обале. Дијете се уплашило, чамац се дрмусао све више, а дјевојчица је почела да плаче и дозива у помоћ. Кад ме је угледала, Каћа се озарила и јако ме је загрлила и буквално није хтјело да се одвоји од мене! Успио сам да је смирим. Лакнуло је и мени и њој кад се све завршило и када ми је обећала да ће убудуће бити пажљивија- изјавио је Марко те 2014. године када је на свечаности добио титулу најхрабријег полицајца Београда.

Води животну борбу са малигним тумором

Данас, овај тата из Борче бије најтежу животну битку, као лав се бори са малигним тумором ректума који се проширио на плућа.

Лијечење је започето 2022. неоадјуктивним хемотерапијама у ИВ циклуса након чега је настављено зрачењем уз два оперативна захвата. На жалост контролни преглед је показао метастатске промјене на плућима. Због свог здравственог стања Марко је принуђен да лијечење настави на клиници у иностранству која биљежи велику успјешност у лијечењу ове болести, пише Блиц.

С обзиром да наставак лијечења изискује високе трошкове моле се сви људи добре воље да помогну својим донацијама како би Марко што прије добио шансу за изљечење.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм