Директор Хеликоптерског сервиса

Кустурић: На подручју општине Љубиње од јутрос избачено 50 тона воде

  • Извор: РТРС
  • 20.07.2024. 12:10

До овог тренутка смо избацили негдје око 50 тона воде и успјели смо да санирамо два пожара на подручју општине Љубиње, изјавио је за РТРС директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

Кустурић је рекао да га је в.д. директора Цивилне заштите Српске Борис Трнинић синоћ обавијестио о томе да се појавило више мањих пожара на подручју општине Љубиње.

- Одмах смо реаговали. Он је послао екипу, монтирали су монтажни базен да бисмо имали захват воде што ближе пожаришту, а наш хеликоптер је већ у 6.30 часова био на подручју општине Љубиње и почели смо са гашењем пожара. Настављамо са радом. И тренутно гасимо пожар на том локалитету са циљем да их угасимо док су још мањег интензитета да се не би десило да се прошире на неку већу површину - истакао је Кустурић.

Кустурић је напоменуо да ће радити док год им температура то буде дозвољавала.

- Ако не успијемо да га угасимо сад настављамо у поподневним часовима - рекао је Кустурић.

Кустурић је нагласио да ватрогасци на земљи на већем дијелу пожаришта не могу да ураде ништа зато што се ради о поприлично неприступачном терену.

-  Поред тога, изузетно је суво растиње тако да се пожар јако брзо шири. Не бисмо смјели баш претјерано ни да ризикујемо. Мислили смо да неке људе пребацимо на неке локације, али се бојимо да вјетар не промијени правац, да пожар крене према њима и да не угрозимо њихове животе. Тако да, у  координацији са ватрогасним јединицама и Цивилном заштитом радимо на гашењу овог пожара и покушаћемо да највећи дио посла одрадимо ми из хеликоптера - навео је Кустурић. 


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.