Direktor Helikopterskog servisa

Kusturić: Na području opštine Ljubinje od jutros izbačeno 50 tona vode

  • Izvor: RTRS
  • 20.07.2024. 12:10

Do ovog trenutka smo izbacili negdje oko 50 tona vode i uspjeli smo da saniramo dva požara na području opštine Ljubinje, izjavio je za RTRS direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Kusturić je rekao da ga je v.d. direktora Civilne zaštite Srpske Boris Trninić sinoć obavijestio o tome da se pojavilo više manjih požara na području opštine Ljubinje.

- Odmah smo reagovali. On je poslao ekipu, montirali su montažni bazen da bismo imali zahvat vode što bliže požarištu, a naš helikopter je već u 6.30 časova bio na području opštine Ljubinje i počeli smo sa gašenjem požara. Nastavljamo sa radom. I trenutno gasimo požar na tom lokalitetu sa ciljem da ih ugasimo dok su još manjeg intenziteta da se ne bi desilo da se prošire na neku veću površinu - istakao je Kusturić.

Kusturić je napomenuo da će raditi dok god im temperatura to bude dozvoljavala.

- Ako ne uspijemo da ga ugasimo sad nastavljamo u popodnevnim časovima - rekao je Kusturić.

Kusturić je naglasio da vatrogasci na zemlji na većem dijelu požarišta ne mogu da urade ništa zato što se radi o poprilično nepristupačnom terenu.

-  Pored toga, izuzetno je suvo rastinje tako da se požar jako brzo širi. Ne bismo smjeli baš pretjerano ni da rizikujemo. Mislili smo da neke ljude prebacimo na neke lokacije, ali se bojimo da vjetar ne promijeni pravac, da požar krene prema njima i da ne ugrozimo njihove živote. Tako da, u  koordinaciji sa vatrogasnim jedinicama i Civilnom zaštitom radimo na gašenju ovog požara i pokušaćemo da najveći dio posla odradimo mi iz helikoptera - naveo je Kusturić. 


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.