Сарајево

Криза за кризом у БиХ: Сада фали образаца за родне листове и држављанства

  • Извор: Кликс
  • 05.06.2024. 15:30

У ФБиХ забиљежена је несташица образаца за издавање извода из матичних књига рођених и увјерења о држављанству.

Овај проблем је настао због чекања на усвајање буџета ФБиХ за 2024. годину, што је одгодило процедуру набавке образаца.

Федерално министарство унутрашњих послова, које је надлежно за ову набавку, изјавило је за "Кликс" да је поступак набавке покренут и да ће обрасци бити испоручени локалним заједницама у најкраћем могућем року како би се избјегле непријатности за грађане.

Грађани су се жалили на немогућност подизања увјерења о држављанству због недостатка образаца.

Дјеца пронашла нешто што је фасцинирало научнике

Дјеца пронашла нешто што је фасцинирало научнике

Из Министарства су објаснили да због неусвајања буџета за 2024. годину нису могли раније покренути процедуре набавке. Али, одмах по усвајању буџета, процедура је покренута.

Према одлуци Владе ФБиХ, Јавно предузеће Новинско-издавачка организација “Службени лист БиХ” задужено је за штампање и дистрибуцију матичних књига и извода за све општине и градове у ФБиХ. Министарство је покренуло комплексну процедуру набавке са “Службеним листом БиХ,” што је резултирало закључивањем уговора о набавци за 2024. годину.

Из Министарства су напоменули да вријеме покретања набавке зависи од усвајања буџета, на шта они немају утицаја. Ипак, ФМУП чини све што је у њиховој надлежности да испорука образаца буде извршена што прије.

Породично стабло Владимира Путина: Одакле је и ко су му преци

Породично стабло Владимира Путина: Одакле је и ко су му преци


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.