Наредне седмице топло вријеме

Крај октобра можда доноси и снијег

  • Извор: Мондо.рс
  • 13.10.2024. 12:02

Сљедећа недјеља ће донијети разноврсне временске услове са израженом температурном инверзијом и присуством хладне кошаве, дневне температуре биће између 15°C и 20°C, пружајући пријатне услове током већег дијела дана. Међутим, јутарње температуре ће бити знатно хладније, у распону од 5°C до 10°C.

Метеоролог Иван Ристић средином недјеље најављује удар хладне кошаве.

"Промјене у глобалној атмосферској циркулацији резултирале су доминацијом умјерено-континенталне климе у нашем региону. Током сљедеће недјеље, спрега Азорског и Сибирског антициклона ће значајно утицати на вријеме. Ови антициклони доносе стабилне атмосферске услове, али и промјене у температури", наводи Ристић.

Почела да живи на селу, па закукала: Сељаци су врло кварни, 'добре сељачке душе' - мало сутра

Почела да живи на селу, па закукала: Сељаци су врло кварни, 'добре сељачке душе' - мало сутра

Марко Чубрило најављује, такође, стабилно вријеме у нашем дијелу Европе бити под утицајем стабилног и јаког антициклона, који ће условљавати суво вријеме.

"До око 25. октобра вјероватно ће вријеме остати стабилно, с хладним ноћима и јутром, понегдје уз појаву магле, док су на високим котлинама планина преко 1.500 метара надморске висине, могуће и приземне мразеве. Током дана очекује се мало до умјерено облачно или претежно сунчано вријеме уз врло пријатне температуре", објашњава Чубрило.

Бирманчевић у програму уживо даје изјаву, а у свлачионици грми Баја Мали Книнџа!

Бирманчевић у програму уживо даје изјаву, а у свлачионици грми Баја Мали Книнџа!

Максималне температуре ће се кретати од 14 до 23 степена Целзијуса, док би на југу региона локално могло бити и око 26 степени Целзијуса. Додаје и да ће у периоду од 18. до 20. октобра у кошавском дијелу региона могућ појачан југоисточни вјетар.

"Око 25. октобра постоји могућност погоршања времена и јачег захлађења, које би по тренутним подацима планинама региона могло донијети и први конкретнији сњежни покривач. Како је то за сада јако далек период, нема потребе сувише причати о томе, већ ваља уживати у наредних десетак дана који ће донијети лијепу страну јесени", закључује Чубрило.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)