Добојско село

Кожухе добиле теретану

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2024. 20:03

Справе за вјежбање стигле су у добојско село Кожухе. Бицикл, покретна трака, пилатес лопте, доступни су мјештанима у сали сеоског фудбалског клуба.

Док се спремају за јесење радове, бербу шљива и припрему силаже,  Зорка и Станишa сјећају се како се у њихово вријеме вјежбало. За справе се није знало, али кондиције није мањкало. 

„Ма какви вјежбати, ишла сам вјежбати по копању ништа друго. Радило се, чувало се марве, копало се, сијало се“, рекла Зорка Радишић.

"Ишао сам у школу по 8 километара тако сам одржавао кондицију. За мене је боља кондиција овако у природи радити пољопривреду, јер сваки дан си на ногама и рукама, ради се сваки дан“, каже Станиша Вукашиновић.

Док старији с тугом гледају зарасле њиве, и питају се ко ће у селу у теретану, млађи се радују. Друга су времена, то ће их натјерати да изађу из куће.

„Није то као што је некад било, ти неки тешки сеоски послови гдје кажу да смо имали неку активност, тако да, сигурно ће добро доћи“, рекао је Чедомир Гостић. 

Мјесној заједници, чији је теретана пројекат,  остаје да још мало уреде простор. Довешће и фитнес тренера да их обучи. 

 „Да врше тренинг вјежбе и овако ко год буде хтио, направићемо радно вријеме, биће све бесплатно“, наводи Војо Јовановић, предсједник МЗ Кожухе.

Све је дио пројекта града и УНДП-а вриједности око 12 000 марака. Идеја је за примјер кажу градске власти.

„Ја изузетно подржавам овакве ствари, ово је заиста један лијеп примјер који треба да слиједе у другим МЗ јер колико видим нажалост само се отварају кафићи, коцкарнице“, рекао је  Славко Ковачевић, замјеник градоначелника Добоја. 

Након мини фитнес центра у Кожухама имају још идеја. Бежични интернет и соларна електрана су неки од планова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: