Упркос врућинама

Котлићијада у Каштијељу

  • Извор: АТВ
  • 11.08.2024. 19:36

На овој врућини па још поред котлића. Мајстори на котлићијади у Каштијељу знају шта им је чинити. Врућина им, нимало, не смета.

"За добар котлић? Добро месо, више врста меса. Н: Колико се кува? Око 2-3 сата. Н: Колико вас је у екипи? Долазимо сваке године, сад нас је 20", каже Веселин Џинић.

Код Веселог у екипи је било баш весело. И не може да буде другачије кад се окупе пријатељи, комшије и родбина. Још кад има добре хране, дан тешко може да буде бољи. Уз котлић, печење, свињетина и јагњетина, роштиљ, пиће... 

"Ово много значи за Шековиће, за вриједне људе Шековића и Каштијеља", каже Дејан Василић.

Ово је седма котлићијада у Каштијељу. Домаћини презадовољни.

"Радујемо се што можемо бити домаћини једне овакве манифестације. Надамо се да ћемо имати све већи одзив и да ћемо се ширити по цијелој регији надамо се да ћемо бити узор и другим мјестима да наставе да организују сличне манифестације јер то је оно што окупља народ и изражава борбу за наше јединство", каже начелник Шековића Миладин Лазић.

"Овдје смо да сачувамо традицију, обичаје да сачувамо породицу, окупљамо се да заштитимо оно најважније, прије свега вјеру у Бога. Окупили су се људи, дошли су и из дијаспоре, дошли су у свој завичај, а то нам је и најважније - да се окупљамо, да се Република Српска слави", каже Тијана Башић, завичајно удружење Јавор-Каштијељ.

Ко је скувао најбољи котлић и није било толико важно. Сигурно су сви били одлични а оно што је много важније од тога је да су се људи окупили у природи и уживали у дружењу, уз добру храну и пиће. Па може ли боље за једну љетњу недјељу?

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо због вас!

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.