Uprkos vrućinama

Kotlićijada u Kaštijelju

  • Izvor: ATV
  • 11.08.2024. 19:36

Na ovoj vrućini pa još pored kotlića. Majstori na kotlićijadi u Kaštijelju znaju šta im je činiti. Vrućina im, nimalo, ne smeta.

"Za dobar kotlić? Dobro meso, više vrsta mesa. N: Koliko se kuva? Oko 2-3 sata. N: Koliko vas je u ekipi? Dolazimo svake godine, sad nas je 20", kaže Veselin Džinić.

Kod Veselog u ekipi je bilo baš veselo. I ne može da bude drugačije kad se okupe prijatelji, komšije i rodbina. Još kad ima dobre hrane, dan teško može da bude bolji. Uz kotlić, pečenje, svinjetina i jagnjetina, roštilj, piće... 

"Ovo mnogo znači za Šekoviće, za vrijedne ljude Šekovića i Kaštijelja", kaže Dejan Vasilić.

Ovo je sedma kotlićijada u Kaštijelju. Domaćini prezadovoljni.

"Radujemo se što možemo biti domaćini jedne ovakve manifestacije. Nadamo se da ćemo imati sve veći odziv i da ćemo se širiti po cijeloj regiji nadamo se da ćemo biti uzor i drugim mjestima da nastave da organizuju slične manifestacije jer to je ono što okuplja narod i izražava borbu za naše jedinstvo", kaže načelnik Šekovića Miladin Lazić.

"Ovdje smo da sačuvamo tradiciju, običaje da sačuvamo porodicu, okupljamo se da zaštitimo ono najvažnije, prije svega vjeru u Boga. Okupili su se ljudi, došli su i iz dijaspore, došli su u svoj zavičaj, a to nam je i najvažnije - da se okupljamo, da se Republika Srpska slavi", kaže Tijana Bašić, zavičajno udruženje Javor-Kaštijelj.

Ko je skuvao najbolji kotlić i nije bilo toliko važno. Sigurno su svi bili odlični a ono što je mnogo važnije od toga je da su se ljudi okupili u prirodi i uživali u druženju, uz dobru hranu i piće. Pa može li bolje za jednu ljetnju nedjelju?

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo zbog vas!

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.