АМС

Коловози влажни и клизави, учестали одрони

  • Извор: СРНА
  • 17.09.2024. 08:07

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по мјестимично влажним, у подручима са кишом, мокрим и клизавим коловозима, а возачима се савјетује да буду опрезни због учесталих одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

На дионицама на којим се изводе радови привремена сигнализација регулише саобраћај и њено поштовање је обавезно.

Због изградње моста на регионалном путу Разбој-Руданка, до 27. септембра долазиће до измјене у одвијању саобраћаја за прелаз транспортера и тешке механизације.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Српска богатија за 26 становника

Српска богатија за 26 становника

Због радова у тунелима "Цера три", "Строгоник", те "Пасјаци" и "Хамшил" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград, затим у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар и у тунелу "Трговишта" на путу Бродар-граница Републике Српске и Србије.

До повремене обуставе, због минирања терена, долазиће на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници.

На регионалном путу Руданка-Станари, у Љесковим водама, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице-Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик-Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

У Бањалуци се због изградње три кружна тока на западном транзиту и на магистралном путу на укрштању са Алејом Светог Саве /код Кампуса/ и Булеваром војводе Живојина Мишића /код Ауди сервиса/ саобраћа веома успорено.

У ФБиХ у току је изградња пјешачке стазе уз магистрални пут Прозор/Рама-Јабланица у мјесту Устирама, па се сваког дана осим недјеље вози успорено, уз наизмјенично пропуштање возила.

Такође, у току је реконструкција моста у мјесту Ступари, на магистралном путу Кладањ-Живинице. Саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила, уз постављене семафоре.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима Фоча-Устиколина, Тарчин-Коњиц и Олово-Семизовац.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.

На Каракају код Зворника на снази је забрана саобраћаја за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, па се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.