Јањетина дефинитивно спада међу најукусније специјалитете.
Јабланица је одавно незаобилазна дестинација туриста који иду или се враћају с мора. Осим домаћих, ту су и туристи из иностранства.
Како су рекли угоститељи, у ресторанима је константна гужва и током љетне сезоне немају времена ни за кратки предах.
Дневно окрену и до 30 јањади.
Цијене јањетине по килограму се крећу од 60 до 70 КМ. Цијене порција се крећу од 21 до 24,50 КМ.
Поред врхунског квалитета меса, важна је стручност у припремању. Многи мајстори су у овом послу већ неколико деценија, што се дефинитивно примијети док једете јањетину.
Осим добре клопе, гости овдје уживају и у феноменалном погледу који се из готово сваког ресторана пружа на Неретву те искористе прилику за фотографисање.