Alkoholna i bezalkoholna pića

Šta građani Srpske najviše piju?

  • Извор: АТВ
  • 30.12.2021. 14:24

Svaki izlazak, rođendan, slava, svadba ili neko drugo veselje ne može proći bez određene vrste alkoholnih ali i bezalkoholnih pića.

Bilo da je to pivo, vino, žesta ili neko bezalkoholno piće, svaki građanin voli da uživa u degustaciji istog.

Pitali smo distributere pića šta je to što se najviše kupuje od alkoholnih ali i bezalkoholnih pića.

Kada je u pitanju alkohol, prednjači džin ali i razne vrste piva.

„U zadnje vrijeme nenormalno puno se uzima džin, i to sve vrste. Ispred svih prednjači Hendrick, pa onda oni sa okusima. Pivo je naravno neizostavan dio svih dešavanja. Najviše se uzimaju inostrane marke, pa tek onda domaće“, rekli su za ATV portal iz diskonta pića „Neco Trade“.

Dodaju da od žestokih pića ide i viski, i to Jack Daniels i Red Label, od likera Baba Višnja i Jeger, a od vina veća je zainteresovanost za bijelo nego za crno.

Po njihovom mišljenju, najmanje se konzumira rakija.

Kada su u pitanju bezalkoholna pića odnosno sokovi, iz „Neco Trade-a“ navode da je uvijek najveća potražnja za Coca-Colom i Fantom, te nešto malo za negaziranim sokovima.

Da je džin postao najaktuelnije piće u izlasku ili prilikom bilo kojeg događaja ili proslave potvrdili su nam i građani sa kojima smo razgovarali.

„U zadnje vrijeme nekako mi najviše prija džin sa tonikom. Prethodnih godina najčešće prilikom izlaska u društvu smo pili bijelo vino ili neku žestu, poput vodke. To nam je sve dosadilo, pa je ovo pravo osvježenje“, rekla je Jelena N.

Kada je u pitanju muško društvo, tu je nekako poznat izbor, pa je to najčešće pivo ili viski.

„Pivo je nešto što se može piti u svakom trenutku i prilikom svakog događaja. Kad to dosadi ili nam ne leži u tom trenutku, onda se najčešće odlučujemo za neku vrstu viskija“, rekao je Stanko M.

Redakcija portala ATV-a apeluje na sve građane da ne voze u alkoholisanom stanju jer će na taj način sačuvati sebe ali i druge. Puno je jeftiniji taksi ili šetnja do kuće nego policijska ćelija ili nečiji život.

 

 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.