Стање на путевима

Клизави коловози и појачана фреквенција возила

  • Извор: СРНА
  • 03.06.2024. 08:26

Саобраћај се јутрос у већем дијелу Републике Српске, због нестабилних временских прилика и кише, понегдје и пљускова, одвија по мокрим и клизавим коловозима, уз појачану фреквенцију возила, посебно у градским центрима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Опрез је неопходан и због учесталих одрона, па се савјетује опрезна и спорија вожња.

У току је санација на магистралном путу Црна Ријека-Јајце, због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Због рехабилитације магистралног пута Нова Топола-Клашнице један измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације дионице магистралног пута Хан Пијесак два-Соколац.

Због бушачко-минерских радова биће повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале до 19. јула у трајању од пет до седам минута.

Повремених обустава саобраћаја два пута дневно у трајању од пет до седам минута, до 10. јула, биће због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале.

Минерски радови у току су и на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрица до 13. августа.

До 8. јула због радова минирања на каменолому "Грапска-Костајница" биће привремених обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница.

Због деминирања терена на путном правцу Брчко-Церик, Малезијски пут, сваког радног дана од 8.00 до 16.00 часова актуелне су получасовне обуставе саобраћаја, уз десетоминутна пропуштања. Сви возачи, који се крећу од Церика ка Брчком треба да користе обилазницу преко Брке за Брчко, а у супротном смјеру Брчко-Церик обилазницу на кружном току преко Брке за Церик.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком. Саобраћај регулише привремено постављена сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

На регионалном путу Разбој–Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На дионици регионалног пута Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Од 2. јуна на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

Деминерски радови изводе се сваког радног дана од 8.00 до 16.00 часова и на путном правцу Лопаре-Челић, скретање за Брусницу.

На граничном прелазу Градишка, Костајница и Велика Кладуша појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, на осталим граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, која се преусмјеравају на нови мост Братољуб.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: