Stanje na putevima

Klizavi kolovozi i pojačana frekvencija vozila

  • Izvor: SRNA
  • 03.06.2024. 08:26

Saobraćaj se jutros u većem dijelu Republike Srpske, zbog nestabilnih vremenskih prilika i kiše, ponegdje i pljuskova, odvija po mokrim i klizavim kolovozima, uz pojačanu frekvenciju vozila, posebno u gradskim centrima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Oprez je neophodan i zbog učestalih odrona, pa se savjetuje oprezna i sporija vožnja.

U toku je sanacija na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Nova Topola-Klašnice jedan izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog rehabilitacije dionice magistralnog puta Han Pijesak dva-Sokolac.

Zbog bušačko-minerskih radova biće povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale do 19. jula u trajanju od pet do sedam minuta.

Povremenih obustava saobraćaja dva puta dnevno u trajanju od pet do sedam minuta, do 10. jula, biće zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale.

Minerski radovi u toku su i na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica do 13. avgusta.

Do 8. jula zbog radova miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" biće privremenih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik, Malezijski put, svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova aktuelne su polučasovne obustave saobraćaja, uz desetominutna propuštanja. Svi vozači, koji se kreću od Cerika ka Brčkom treba da koriste obilaznicu preko Brke za Brčko, a u suprotnom smjeru Brčko-Cerik obilaznicu na kružnom toku preko Brke za Cerik.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Na regionalnom putu Razboj–Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Deminerski radovi izvode se svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova i na putnom pravcu Lopare-Čelić, skretanje za Brusnicu.

Na graničnom prelazu Gradiška, Kostajnica i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase, koja se preusmjeravaju na novi most Bratoljub.

Pratite nas i putem Vibera