Јабланица је већ деценијама права оаза за љубитеље печења, али његова цијена је достигла невјероватну цифру те је сада за грађане порција јањетине прави луксуз.
Јабланица је омиљена дестинација за опуштање путницима према Мостару или Јадранском мору када је вријеме годишњих одмора.
Лоше вијести за све љубитеље меса је да цијена јањетине невјероватно расте из дана у дан те да је постала 'право злато'.
За килограм јањетине у познатом јабланичком ресторану "Ковачевић" ћете морати издвојити 65 КМ што показује да је дошло до поскупљења.
Ресторан Максумић, који се такође налази у Јабланици, није подигао цијену печења те ћете за килограм морати издвојити, као и раније, 60 КМ, пише портал Радио Сарајево.
Посебно изненађује висока цијена познатог херцеговачког ресторана "Удовице" који се налази између Мостара и Читлука, у мјесту Сретнице.
У њему килограм јањетине кошта чак 75 КМ, што је једна од највиших цијена у Босни и Херцеговини.
Потребно је напоменути да чак у Хрватској килограм јањетине ријетко кошта више од 35 евра (око 70 КМ).
У пет најпознатијих ресторана у Сарајеву, који су популарни по доброј јањетини, цијена килограма печења кошта од 55 до 65 марака.