Временска прогноза до суботе

Какво вријеме нас очекује током нерадних дана?

  • Извор: АТВ
  • 30.04.2024. 11:47

Сриједа, 1. мај, биће нерадна за многе грађане Српске због Међународног празника рада, а излетишта ће, традиционално, сасвим сигурно бити пуна.

Међутим, да ли ће киша покварити празник? Судећи према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, сутра ће бити топло, али без кише ипак неће проћи. Наиме, на југу и западу ће доћи до постепеног наоблачења које ће донијети повремену кишу и пљускове, а на сјеверу и истоку ће бити углавном суво уз више сунчаних периода.

Од средине дана и увече ће повремена киша и пљускови са грмљавином захватити већину предјела, а понегдје су могући и јачи пљускови. Увече и у наредној ноћи киша јача на југу. 

Вјетар слаб до умјерен источни до југоисточни, поподне на истоку вјетар јак.

Минимална температура ваздуха од 6 до 12 степени, на југу до 15 степени Целзијуса.  Максимална температура ваздуха од 21 на југозападу до 26 степени на сјевероистоку, у вишим предјелима од 16 степени Целзијуса.

Нерадни дани се настављају до суботе, а у четвртак ће бити нестабилно вријеме, најављују из Хидрометеоролошког завода.

Биће промјенљиво и претежно облачно уз кишу и пљускове праћене грмљавином. Током дана очекују се и сунчани интервали, углавном на истоку и сјеверу. Поподне киша и пљускови са грмљавином се шире ка сјеверу и истоку, а биће и јачих пљускова уз могуће локалне непогоде. Дуваће умјерен до јак југо, на сјеверу слабији вјетар. Минимална температура ваздуха од 9 до 15 степени, у вишим предjелима од 6. Максимална температура ваздуха од 18 степени на југозападу до 26 на сјевероистоку , у вишим предjелима од 12 степени Целзијуса.

У петак ће преовладавати свjежије, облачно и нестабилно вријеме уз честу кишу, а понегдје ће бити и пљускова са грмљавином. Минимална температура ваздуха од 6 до 13 степени Целзијуса, у вишим предјелима од 4. Максимална температура ваздуха од 14 на западу до 20° степени на сjевероистоку, у вишим предјелима од 8 степени Целзијуса.

У суботу се наставља свјежије и облачно вријеме уз кишу, локално уз могуће пљускове праћене грмљавином. Минимална температура ваздуха од 7 степени до 12 степени, у вишим предјелима од 4 степена Целзијуса. Максимална температура ваздуха од 16  до 21 степени, у вишим предјелима од 10 степени Целзијуса.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.