Vremenska prognoza do subote

Kakvo vrijeme nas očekuje tokom neradnih dana?

  • Izvor: ATV
  • 30.04.2024. 11:47

Srijeda, 1. maj, biće neradna za mnoge građane Srpske zbog Međunarodnog praznika rada, a izletišta će, tradicionalno, sasvim sigurno biti puna.

Međutim, da li će kiša pokvariti praznik? Sudeći prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra će biti toplo, ali bez kiše ipak neće proći. Naime, na jugu i zapadu će doći do postepenog naoblačenja koje će donijeti povremenu kišu i pljuskove, a na sjeveru i istoku će biti uglavnom suvo uz više sunčanih perioda.

Od sredine dana i uveče će povremena kiša i pljuskovi sa grmljavinom zahvatiti većinu predjela, a ponegdje su mogući i jači pljuskovi. Uveče i u narednoj noći kiša jača na jugu. 

Vjetar slab do umjeren istočni do jugoistočni, popodne na istoku vjetar jak.

Minimalna temperatura vazduha od 6 do 12 stepeni, na jugu do 15 stepeni Celzijusa.  Maksimalna temperatura vazduha od 21 na jugozapadu do 26 stepeni na sjeveroistoku, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusa.

Neradni dani se nastavljaju do subote, a u četvrtak će biti nestabilno vrijeme, najavljuju iz Hidrometeorološkog zavoda.

Biće promjenljivo i pretežno oblačno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Tokom dana očekuju se i sunčani intervali, uglavnom na istoku i sjeveru. Popodne kiša i pljuskovi sa grmljavinom se šire ka sjeveru i istoku, a biće i jačih pljuskova uz moguće lokalne nepogode. Duvaće umjeren do jak jugo, na sjeveru slabiji vjetar. Minimalna temperatura vazduha od 9 do 15 stepeni, u višim predjelima od 6. Maksimalna temperatura vazduha od 18 stepeni na jugozapadu do 26 na sjeveroistoku , u višim predjelima od 12 stepeni Celzijusa.

U petak će preovladavati svježije, oblačno i nestabilno vrijeme uz čestu kišu, a ponegdje će biti i pljuskova sa grmljavinom. Minimalna temperatura vazduha od 6 do 13 stepeni Celzijusa, u višim predjelima od 4. Maksimalna temperatura vazduha od 14 na zapadu do 20° stepeni na sjeveroistoku, u višim predjelima od 8 stepeni Celzijusa.

U subotu se nastavlja svježije i oblačno vrijeme uz kišu, lokalno uz moguće pljuskove praćene grmljavinom. Minimalna temperatura vazduha od 7 stepeni do 12 stepeni, u višim predjelima od 4 stepena Celzijusa. Maksimalna temperatura vazduha od 16  do 21 stepeni, u višim predjelima od 10 stepeni Celzijusa.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.