М:тел

Како остати безбједан на интернету – задатак за све субјекте друштва

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2024. 16:03

Након Сарајева, Тузле и Мостара, панел-дискусија у оквиру друштвено одговорне кампање компаније м:тел „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“ одржана је и у Требињу

У сали Културног центра у Требињу одржана је четврта панел-дискусија под називом „Како остати безбједан на интернету – задатак за све субјекте друштва” коју је реализовала компанија м:тел у циљу заштите дјеце на интернету. Овај догађај, који је дио друштвено одговорне кампање „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“, оставио је снажан утисак на присутне, а посебно је истакао важност мултидисциплинарног приступа у рјешавању овог комплексног питања.

Један од кључних говорника на панелу био је Оливије Зимоња, начелник Одјељења за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске. У свом излагању истакао је нужност заједничке борбе свих субјеката друштва против опасности које вребају на интернету, али и квалитетне и стручне едукације, првенствено усмјерене ка родитељима.

Говорећи у име компаније м:тел, Немања Лубура, главни инжењер за планирање, развој и изградњу сервиса и сервисних система, представио је посебно креирану услугу „Сигуран нет“ која се реализује у готово свим школама Републике Српске, а доступна је и свим осталим корисницима м:тел-а. Ова услуга, усмјерена на едукацију корисника и имплементацију напредних технолошких рјешења, представља корак ка стварању сигурнијег онлајн окружења и по ријечима Лубуре има за циљ да филтрирањем садржаја заштити све оне који су на интернету, јер није довољно само омогућити интернет већ га је потребно учинити сигурним мјестом за учење и напредак.

Зорана Копривица, социолог из Центра за социјални рад Требиње, нагласила је важност сарадње свих релевантних институција у борби против онлајн пријетњи, а Маја Ковачевић, психолог Плавог телефона, једине савјетодавне линије за дјецу и младе у БиХ, истакла је потребу за континуираном подршком дјеци у разумијевању и суочавању са изазовима онлајн свијета, те нужности сарадње и едукације родитеља.

И након ове панел-дискусије одржане у Требињу панелисти су сагласни у закључку да је пред стручном јавности комплексан проблем који се може рјешавати само квалитетном превенцијом која укључује едукацију и сарадњу свих субјеката друштва.

Кампања „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“ и овом панел-дискусијом наставља да инспирише заједницу да предузме конкретне кораке у заштити дјеце на интернету, а овај панел је само један од многих догађаја који ће обиљежити ову важну иницијативу.

За додатне информације о кампањи „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“ посјетите mtelblog.ba.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 АТВ Специјал: Док. Филм: Свједок

    'О премијери историјско-документарног филма "Свједок" не пропустите погледати у нашем студију са релевантним гостима. "АТВ Специјал", вечерас у 20 часова.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)