Код Јабланице

Исповијест возача који је преживио одрон: Све се одиграло у неколико секунди, пут испред мене је нестао

  • Извор: Бљесак
  • 04.10.2024. 21:27

Један од оних који су имали срећу и који су се успјели извући из ове катастрофе је и возач Матко чији је камион одрон затрпао у близини Јабланице.

Драматични призори из сјеверног дијела Херцеговине пристижу цијели дан. Градови су потпуно поплављени, одсјечени, бројне куће су срушене. Један од оних који су имали срећу и који су се успјели извући из ове катастрофе је и возач Матко чији је камион одрон затрпао у близини Јабланице.

 "У задњи тренутак сам се успио извући. Све се одиграло у неколико секунди. Клизиште испред мене однијело је све. У трену ми је одрон дошао до камиона", казао је возач Матко за Бљесак.инфо

"Толико сам уморан да ми није ни до чега, вјерујте ми. Нисам спавао 48 сати. Враћао сам се из Сарајева за Мостар и то ме задесило јутрос око 2 сата. Падала је прејака киша и угледао сам дрво на цести због којег сам се зауставио. У том тренутку почео је одрон падати прво на приколицу па на камион и онда сам чуо громогласно тутњање и 50 метара испред мене је однијело комплетну цесту што сам видио тек касније", прича Матко. 

"Чекао сам у камиону цијело вече јер бих у противном упао у блато и не бих се могао кретати. И онда када је свануло успио сам преходати тај нанос. Срео сам екипу из Црне Горе и покушали смо пјешке доћи до Јабланице међутим вода је била огромна и нисмо успјели. Касније смо прешли преко пруге и кроз село гдје је одрон однио куће стигли до Јабланице. Богу хвала нисам повријеђен, само сам уморан и психички и физички, жао ми је свих људи које је задесила ова несрећа", рекао је Матко за Бљесак.

Иначе, према службеним информацијама 19 особа смртно је страдало, има много повријеђених и несталих. Уз ватрогасце и хитне службе, на терену је и војска. 

Пратите нас и путем Вибера