Za 20 hiljada učenika

I ove godine besplatni udžbenici za učenike prvog i drugog razreda

  • 12.07.2018. 11:16

 Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijediće besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole u školskoj 2018/2019. godini, za šta je izdvojeno 1.011.900 KM.

Iz ovog ministarstva Srni je rečeno da će besplatne udžbenike dobiti 20.000 učenika u Republici Srpskoj. 

"Za učenike prvog razreda osnovnih škola biće obezbijeđen udžbenik `Prva knjiga`, a za učenike drugog razreda komplet udžbenika sa spiska obaveznih udžbenika. Nastavnici razredne nastave će se izjasniti koju grupu udžbenika će koristiti u nastavi srpskog jezika, prva grupa udžbenika - `Bukvar`, `Učim da pišem`, `Nastavni list` uz `Bukvar` ili druga grupa udžbenika - `Početnica`, `Radna sveska 1 za početno čitanje` i `Radna sveska 2 za početno pisanje`", precizirali su iz Ministarstva. 

Iz Ministarstva podsjećaju da se u nastavi koriste udžbenici sa spiska obaveznih, te da oni koji se ne nalaze na ovom spisku nisu obavezni za korišćenje u nastavi i nastavnici ne mogu insistirati da ih učenici kupuju i koriste. 

"Škole su obavezne da naprave spiskove učenika prvog i drugog razreda i dostave ih Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo, sa kojim treba da dogovore način i termine preuzimanja", naveli su iz Ministarstva. 

Ministarstvo prosvjete i kulture obezbjeđuje besplatne udžbenike za učenike od školske 2007/2008. godine, a do sada je za ovu namjenu izdvojeno 10,5 miliona KM.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм