Брига о грађанима

Хуманост ученика приједорске медицинске школе

  • Извор: АТВ
  • 08.04.2024. 18:40

Ми смо ту да бринемо о нашим грађанима, а њихово је само да нам се обрате за помоћ, причају ово ученици приједорске медицинске школе. На улицама града често се могу видјети у бијелим мантилима и са опремом у рукама. Изађу да грађанима измјере шећер, крвни притисак или дају неки савјет.

''Као медицински кадар трудимо се да будемо ту у сваком моменту свакога дана'', рекла је Ивона Трамошљанин, ученица Средњошколског центра Прњавор.

''Свакодневно могу да нам се обрате у нашим установама Средње школе тако и установама здравља како за превенцију тако и за лијечење'', рекла је Анастасија Удовичић, ученица Средњошколског центра Прњавор.

Грађани одушевљени гестом ових младих будућих љекара. Научили су, кажу, да буду хумани и то је оно што је најбитније. 

Из Средњошколског центра Приједор наглашавају да су њихови ученици самостални покретачи свих хуманих прича. 

"Увијек су ту на услузи грађанима. Организујемо и изласке на трг. Показују хуманост кроз своју практичну наставу у болници гдје редовно имају активности да обрадују дјецу на педијатрији или нека друга одјељења'', рекла је Бојана Вученовић, директор Средњошколског центра Прњавор.

Млади будући љекари из Приједора могу да буду примјер можда чак и старијим генерацијама. За крај су послали једну важну поруку: Ми смо ту да помажемо грађанима и да указујемо на то да је здравље увијек на првом мјесту. Људски живот нема цијену, а често смо ми ти који можемо да га спасимо. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.