Briga o građanima

Humanost učenika prijedorske medicinske škole

  • Izvor: ATV
  • 08.04.2024. 18:40

Mi smo tu da brinemo o našim građanima, a njihovo je samo da nam se obrate za pomoć, pričaju ovo učenici prijedorske medicinske škole. Na ulicama grada često se mogu vidjeti u bijelim mantilima i sa opremom u rukama. Izađu da građanima izmjere šećer, krvni pritisak ili daju neki savjet.

''Kao medicinski kadar trudimo se da budemo tu u svakom momentu svakoga dana'', rekla je Ivona Tramošljanin, učenica Srednjoškolskog centra Prnjavor.

''Svakodnevno mogu da nam se obrate u našim ustanovama Srednje škole tako i ustanovama zdravlja kako za prevenciju tako i za liječenje'', rekla je Anastasija Udovičić, učenica Srednjoškolskog centra Prnjavor.

Građani oduševljeni gestom ovih mladih budućih ljekara. Naučili su, kažu, da budu humani i to je ono što je najbitnije. 

Iz Srednjoškolskog centra Prijedor naglašavaju da su njihovi učenici samostalni pokretači svih humanih priča. 

"Uvijek su tu na usluzi građanima. Organizujemo i izlaske na trg. Pokazuju humanost kroz svoju praktičnu nastavu u bolnici gdje redovno imaju aktivnosti da obraduju djecu na pedijatriji ili neka druga odjeljenja'', rekla je Bojana Vučenović, direktor Srednjoškolskog centra Prnjavor.

Mladi budući ljekari iz Prijedora mogu da budu primjer možda čak i starijim generacijama. Za kraj su poslali jednu važnu poruku: Mi smo tu da pomažemo građanima i da ukazujemo na to da je zdravlje uvijek na prvom mjestu. Ljudski život nema cijenu, a često smo mi ti koji možemo da ga spasimo. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: