Обратити се корисничкој служби

Хакерски напад на OLX: Бројним корисницима суспендовани налози

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2024. 12:44

У посљедњих неколико дана популарна платформа OLX нашла се на великом удару хакера који су преузели бројним корисницима налоге након чега су исти суспендовани.

Након што преузму шифру и корисничко име, хакери контактирају кориснике који продају разне ствари на популарној платформи. У кратком року пошаљу велики број упита и успостављају контакте са продавачима. Имали смо увид у неколико разговора. Куповали су ствари мањих вриједности, а врло брзо по успостављању комуникације слали су поруке са сумњивим линковима у којима траже од продавача да се пријаве и провјере уплаћени новац.

Линкови су повезивани на банке, поште и предузећа која се баве доставом.

Због сумњивих активности и пријава, ти налози су врло брзо суспендовани. Велики број корисника у БиХ остао је посљедњих дана без својих профила на популарној платформи. Да би повратили профиле потребно је контактирати корисничку подршку OLX.

Бројни хакерски напади у БиХ: Пала и страница ФК Борац

Бројни хакерски напади у БиХ: Пала и страница ФК Борац

На платформи се налазе бројна упозорења због хакерских напада и моле се корисници да не отварају сумњиве линкове, не дијеле податке банковних рачуна и не дају личне информације.

Посљедњих неколико мјесеци објављен је велики број лозинки и корисничких налога за бројне платформе. Међу објављеним лозинкама велики је број и налога са Балкана. Због тога су стизала бројна упозорења од разних сервиса да се промијене лозинке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм