Срби за Србе

Губитак мајке, пожар, поплава, искључена струја - Породица Ђурашиновић код Новог Града треба помоћ

  • Извор: Агенције
  • 12.07.2024. 10:26

Хуманитарна организација "Срби за Србе" покренула је акцију прикупљања помоћи за породицу Ђурашиновић из Доњег Водичева код Новог Града.

Рајко Ђурашиновић, заједно са синовима Ненадом (14), Стефаном (13) и Драганом (11) живи у врло тешким условима.

Мајка Биљана преминула је прије неколико година од посљедица корона вируса. Недостатак њене женске руке видљив је на сваком кораку трошног дома породице Ђурашиновић.

„Ништа више није као прије, од кад мајке нема теже је све. Много нам недостаје”, поручили су дјечаци који дане проводе учећи, играјући фудбал и надничећи са оцем.

Самохрани отац Рајко каже да је његову породицу задесила тешка судбина, пише Мондо.

„Таква нас је судбина задесила, остадоше ми дјеца сам да их храним, да радим за њих и гурам даље. Никако нису поднијели њен губитак. Тешко је и мени, а камо ли њима. Покојна супруга и ја подигли смо седморо дјеце, али старија, Богу хвала, пођоше својим путем”, испричао је Рајко.

Рајко је борац прве категорије Војске Републике Српске, у рату је учествовао четири године. Иако прима борачки додатак и скромну помоћ, принуђен је, да би преживјели, стално да надничи. И то са дјецом!

„Момци раде све, немам шта рећи за њих. Иако су још у основној школи, иду свуда са мном. Неће, ипак, нико да их плати као мене. Ако ја узмем 50 марака, њима дају по 20. Али ето, боримо се. Држимо овце и свиње, обрађујемо земљу. Бар гладни да нисмо”, додаје Рајко.

Да несрећа на несрећу иде доказује и њихов случај. Осим губитка мајке и супруге, суочили су се и са ватреном стихијом која је прогутала малтене све што су имали, приморавши их од нуле да крену. Поврх свега, већ годину дана су без струје због дуга.

„Уби нас влага. И вода кад крене одозго са брда не може је зауставити ништа, кад уђе буде и 10 сантиметара воде у кући. Избацујемо је онда како знамо и умијемо, али баш је лоше унутра. Прије неки дан нам је и овај несретни град уништио кукуруз, зоб и башту. Од кад нема струје још је теже. Не можемо упалити ни фрижидер, ни машину, ни телевизор, макар фудбал да гледамо”, рекао је четрнаестогодишњи и прерано одрасли Ненад.

Све податке о хуманитарној помоћи и начину донација можете пронаћи на платформи "Срби за Србе".

"Породица Ђурашиновић засигурно, након свих мука, заслужује подршку свих нас. Хуманитарна организација Срби за Србе вас зато позива да нам помогнете да овој дјеци обезбиједимо топле и миришљаве собе, суву и топлу кућу и, поврх свега, љепше и срећније дјетињство. Ваша мала донација, њима ће значити много", поручили су из ове хуманитарне организације.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)