Миљевина

Градња Дома за стара лица тече планираном динамиком

  • 18.07.2024. 13:19

Градња Дома за стара лица у Миљевини тече планираном динамиком- непуна два мјесеца од потписивања уговора бетонира се темељна плоча, а извођач поручује да ће сви радови бити изведени у предвиђеном року од годину дана.

Да ова капитална инвестиција општине Фоча, вриједна два и по милиона марака, добро напредује увјерио се и начелник општине Милан Вукадиновић, који је данас обишао радове.

Вукадиновић је истакао да је ово историјски пројекат за Миљевину, од којег ће ово насеље, али и цијела општина, имати вишеструку корист.

"Морам да искажем велико задовољство планираном динамиком радова, упркос врућинама којима смо свакодневно изложени и да похвалим извођача и све његове раднике, који надљудским напорима изводе радове и све тече планираном динамиком. Овај пројекат донијеће радна мјеста и многобројне бенефите насељу Миљевина, обезбиједићемо смјештај за 60 наших пензионера, са потенцијалном могућношћу ширења павиљона уколико то буде потреба", напоменуо је Вукадиновић.

Слободан Сладоје, директор компаније Униотек из Источног Сарајева, која је извођач радова, каже да су упркос непредвиђеним радовима и тешким условима за ископ, успјели на вријеме да обаве све припремне и ископне радове, припреме за канализациону мрежу, громобранску инсталацију, воду и струју.

„Као озбиљна компанија, стојимо иза тога да ће сви радови бити изведени у предвиђеном року, тренутно смо на позицији подне плоче, пред нама су још четири плоче, односно три етаже. По некој нашој динамици, надамо се да ћемо до четврте плоче изаћи за нека три мјесеца да би објекат могао бити спреман за извођење грубих радова“, рекао је Сладоје.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Миљевина Славенко Перишић истиче да је градња Дома за стара лица од великог значаја за ово насеље.

"Ми од прије рата немамо никаквих инвестиција у мјесној заједници. Колико ће значити за радна мјеста, тако ће значити и за остале услужне дјелатности", рекао је Перишић.

Дом за стара лица биће јавна установа под патронатом општине Фоча.

Његовом изградњом створиће се услови за смјештај старих лица, којима је потребан тај вид услуге.

Тренутно је у старачким домовима широм Републике Српске смјештено око 30 старих лица из општине Фоча.

Извор/фото: Радио Фоча

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.