Miljevina

Gradnja Doma za stara lica teče planiranom dinamikom

  • 18.07.2024. 13:19

Gradnja Doma za stara lica u Miljevini teče planiranom dinamikom- nepuna dva mjeseca od potpisivanja ugovora betonira se temeljna ploča, a izvođač poručuje da će svi radovi biti izvedeni u predviđenom roku od godinu dana.

Da ova kapitalna investicija opštine Foča, vrijedna dva i po miliona maraka, dobro napreduje uvjerio se i načelnik opštine Milan Vukadinović, koji je danas obišao radove.

Vukadinović je istakao da je ovo istorijski projekat za Miljevinu, od kojeg će ovo naselje, ali i cijela opština, imati višestruku korist.

"Moram da iskažem veliko zadovoljstvo planiranom dinamikom radova, uprkos vrućinama kojima smo svakodnevno izloženi i da pohvalim izvođača i sve njegove radnike, koji nadljudskim naporima izvode radove i sve teče planiranom dinamikom. Ovaj projekat donijeće radna mjesta i mnogobrojne benefite naselju Miljevina, obezbijedićemo smještaj za 60 naših penzionera, sa potencijalnom mogućnošću širenja paviljona ukoliko to bude potreba", napomenuo je Vukadinović.

Slobodan Sladoje, direktor kompanije Uniotek iz Istočnog Sarajeva, koja je izvođač radova, kaže da su uprkos nepredviđenim radovima i teškim uslovima za iskop, uspjeli na vrijeme da obave sve pripremne i iskopne radove, pripreme za kanalizacionu mrežu, gromobransku instalaciju, vodu i struju.

„Kao ozbiljna kompanija, stojimo iza toga da će svi radovi biti izvedeni u predviđenom roku, trenutno smo na poziciji podne ploče, pred nama su još četiri ploče, odnosno tri etaže. Po nekoj našoj dinamici, nadamo se da ćemo do četvrte ploče izaći za neka tri mjeseca da bi objekat mogao biti spreman za izvođenje grubih radova“, rekao je Sladoje.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Miljevina Slavenko Perišić ističe da je gradnja Doma za stara lica od velikog značaja za ovo naselje.

"Mi od prije rata nemamo nikakvih investicija u mjesnoj zajednici. Koliko će značiti za radna mjesta, tako će značiti i za ostale uslužne djelatnosti", rekao je Perišić.

Dom za stara lica biće javna ustanova pod patronatom opštine Foča.

Njegovom izgradnjom stvoriće se uslovi za smještaj starih lica, kojima je potreban taj vid usluge.

Trenutno je u staračkim domovima širom Republike Srpske smješteno oko 30 starih lica iz opštine Foča.

Izvor/foto: Radio Foča

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)