Sedmočlana porodica

Gambelići dočekali Božić u novom domu uz pomoć ATV-a i "Srpske kuće"

  • Извор: АТВ
  • 07.01.2023. 19:31

Običaja, tradicije, veselja i sreće ne fali ovih dana u novom domu porodice Gambelić iz Nevesinja.

Bračni par Gambelić i njihovih pet sinova prije tri mjeseca usleli su u svoju kuću koja je stigla od ATV-a a sve kroz projekat “Srpska kuća”.

"Osjećaj je dobar, idu ovi praznici, u novom domu prvi Božić, fin osjećaj", kaže Milenko Gambelić.

Majka Veliborka ovih dana ima najviše posla. Kaže iz kuhinje ne izlazi. Priznaje da sinovi pomognu šta god treba. Ova domaćica priča da se cicvara i česnica moraju naći na stolu I dodaje ni ostalog neće faliti. Najviše je ipak graje i veselja.  

"Svi smo veseli i raspoloženi, Božić inače volimo to nam je najradosniji praznik. Novi dom nam olakšava mnogo, uljepšano nam je sve, proslavili smo već ovdje slavu, sada dočekujemo Božić srećni i zadovoljni i mnogo komotniji", kaže Veliborka.

Mladi Gambelići nerado staju pred kameru ali rado okupe društvo u novoj kući. Stigli su i aktivisti “Srpske kuće“ i oni  zadovoljni.

“Ima li išta ljepše nego kada usrećiš jednu porodicu, dječiji osmjeh na licima kada vidiš, presrećna sam. To nam daje dodatni vjetar u leđa da nastavimo. idemo dalje, nastavljamo koliko je u našoj moći. Zahvaljujemo se fondaciji ‘Srpska kuća’ što su nam ukazali povjerenje da budemo dio tima", kaže Nataša Đogić, aktivista “Srpske kuće“ iz Nevesinja.

Gambelići nisu jedini koje je usrećila ova humana misija. Aktivisti poručuju da neće stati te dodaju da već kuju planove za nove domove.  

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.