Отварање нове болнице у Добоју

Гајић: Добили смо модеран и функционалан здравствени центар

  • 04.09.2024. 11:49

Отварање нове болнице у Добоју је велики дан за све грађане Републике Српске, јер су добили функционалан и модеран здравствени центар, истакао је данас директор Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју Младен Гајић.

Гајић је рекао да је ово велики дан за све у регији али и у Српској и да је остварен сан започет 2019. године

"Добили смо функционалан и модеран центар, који носи многе предности. Значајно је то што ћемо бити сви под једним кровом и моћи пружати здравствене услуге", рекао је Гајић у обраћању на свечаности отварања.

Он је навео да је у новој болници све обезбијеђено како би пружили услове за лијечење, а истакао је и да су поносни што су запошљавали и школовали кадар.

Болница запошљава 170 љекара, а 65 је на специјализацији, додао је Гајић.

Он је истакао да све то даје за право да ће добојска болница бити незаобилазан фактор и центар за пружање здравствених услуга.

"Њена изградња не би била могућа без залагања појединаца и институција. Захвалио бих предсједнику Милораду Додику за кога с правом могу рећи да је идејни творац изградње болнице, Влади, ресорном министарству и градоначелнику Борису Јеринићу", рекао је Гајић и додао да је ова болница симбол заједништва.

Нова болница у Добоју пројектована је да дугорочно опслужује 330.000 становника добојске регије и околине и да одговори изазовима савремене медицине.

Ово је једна од најзначајнијих инвестиција Владе Републике Српске у здравственом систему, укупне вриједности 104 милиона КМ, за који су средства обезбијеђена из републичког буџета.

Свечаности присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Републике Српске, народни посланици, представници Вијећа народа Српске, градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Присутни су и представници Амбасаде Кине, компаније "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн" и "Шанси констракшн инвестмент груп", православно свештенство, представници локалних заједница у Српској, генерални конзул Србије у БиХ и бројни грађани.

(Фото - Борислав Здриња)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?