Otvaranje nove bolnice u Doboju

Gajić: Dobili smo moderan i funkcionalan zdravstveni centar

  • 04.09.2024. 11:49

Otvaranje nove bolnice u Doboju je veliki dan za sve građane Republike Srpske, jer su dobili funkcionalan i moderan zdravstveni centar, istakao je danas direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju Mladen Gajić.

Gajić je rekao da je ovo veliki dan za sve u regiji ali i u Srpskoj i da je ostvaren san započet 2019. godine

"Dobili smo funkcionalan i moderan centar, koji nosi mnoge prednosti. Značajno je to što ćemo biti svi pod jednim krovom i moći pružati zdravstvene usluge", rekao je Gajić u obraćanju na svečanosti otvaranja.

On je naveo da je u novoj bolnici sve obezbijeđeno kako bi pružili uslove za liječenje, a istakao je i da su ponosni što su zapošljavali i školovali kadar.

Bolnica zapošljava 170 ljekara, a 65 je na specijalizaciji, dodao je Gajić.

On je istakao da sve to daje za pravo da će dobojska bolnica biti nezaobilazan faktor i centar za pružanje zdravstvenih usluga.

"Njena izgradnja ne bi bila moguća bez zalaganja pojedinaca i institucija. Zahvalio bih predsjedniku Miloradu Dodiku za koga s pravom mogu reći da je idejni tvorac izgradnje bolnice, Vladi, resornom ministarstvu i gradonačelniku Borisu Jeriniću", rekao je Gajić i dodao da je ova bolnica simbol zajedništva.

Nova bolnica u Doboju projektovana je da dugoročno opslužuje 330.000 stanovnika dobojske regije i okoline i da odgovori izazovima savremene medicine.

Ovo je jedna od najznačajnijih investicija Vlade Republike Srpske u zdravstvenom sistemu, ukupne vrijednosti 104 miliona KM, za koji su sredstva obezbijeđena iz republičkog budžeta.

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Republike Srpske, narodni poslanici, predstavnici Vijeća naroda Srpske, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Prisutni su i predstavnici Ambasade Kine, kompanije "Čajna sinofarm internešnel korporejšn" i "Šansi konstrakšn investment grup", pravoslavno sveštenstvo, predstavnici lokalnih zajednica u Srpskoj, generalni konzul Srbije u BiH i brojni građani.

(Foto - Borislav Zdrinja)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.