Небеске појаве чува од заборава

Фотографије које остављају без даха - Упознајте бањалучког фотографа Ведрана Шевчука

  • Извор: АТВ
  • 01.06.2024. 10:29

Док једни ноћне призоре на небу посматрају професионално и са узбуђењем из кутка науке, они други желе доживјети лијепе, романтичне и несвакидашње тренутке посматрајући небо.

Међутим, ту је и она трећа група људи, она, која жели те лијепе појаве отргнути од заборава, забиљежити фотоапаратом и сваки пут, оставити без даха оне који поред ужурбане свакодневнице забораве гледати у небо тражећи лијепе тренутке.

Фотограф Ведран Шевчук, је најљепши плес звијезда на небу, објективом ухватио неколико пута до сада.

Како каже за АТВ јутро, вријеме је највећи изазов.

- Када се уђе у "фазон", није тешко. Али да је изазовно, то је посебна прича. Ту је заправо вријеме највећи изазов. Киша метеора, комете, или било које небеско дешавање, највише утиче од тога, хоће ли облаци покварити фотографију. Није ми се само једном десило да одем на терен, испланирам све, сједнем у ауто, нађем што бољи радни простор, дођем, распакујем опрему, и онда чекам неколико сати да се то деси, а затим наиђу облаци и вратим се без ичега - прича Ведран.

Да би се ухватила, не тако учестала појава на небу, потребна је и квалитетна опрема.

- Било ко ко има телефон и мало стрпљења, може да "ухвати" метеор, да направи фотографију звијезда. Али, за нешто мало боље и јаче, треба уложити у опрему и вријеме које ће се одвојити да се створи та фотографија, али уложити и у знање - појашњава бањалучки фотограф.

Ведран додаје да је знање које има, "покупио" са интeрнета.

- Ја и дан данас учим. Често гледам како други раде, истражујем, учим. Највише се уздам у интернет и људе који имају искуства, људе који то преносе преко неких својих туторијала - истиче Ведран Шевчук.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?