Quo vadis, Aida

Film o Srebrenici izazvao buru, Hadžihafizbegović glumi Srbina

  • 14.09.2020. 19:00

Film Jasmile Žbanić o stradanju u Srebrenici izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama.

Na osnovu inserta iz filma u kojem ulogu srpskog oficira preuzima Emir Hadžihafizbegović, stižu brojni negativni komentari.

Dok su mnogi vrijeđali novi angažman Hadžihafizbegovića podsjećajući na njegovu prošlost i povezanost sa Alijom Izetbegovićem i SDA, drugi su se možda i opravdano pitali kada počinje snimanje filma o stradanju Srba u Kravici i Goraždu.

Našli su se i komentari koji kažu da Srpska i Srbija treba da finansiraju ovakve filmove jer oni doprinose većoj homogenizaciji srpskog naroda i udaljavanju od BiH.

Bilo je i onih koji su podsjetili na ulogu Alije Izetbegovića u dešavanjima u Srebrenici i podsjetili na njegovu rečenicu:

"Kako ste dragi moji Srebreničani? Slušajte, Klinton mi nudi.."

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.