Теслић

Душан остао сам са својим проблемом: Изостала реакција надлежних

  • Извор: АТВ
  • 20.08.2024. 19:39

Неколико оваца и козу пронашао сам на својој земљи у Јасенови у фази распадања. Ширио се неподношљив смрад, а пси луталице животиње су развукли на све стране, прича пензионер Душан Петковић.

Није то, каже, први пут да је животињски отпад пронашао, али је први пут да је све пријавио општинској инспекцији. То му није много помогло. 

"Каже, отиђи, погледај горе поново, каже, распитај се ти, да ја сад направим, да питам људе ко је, шта је, могу само доћи у незгодну ситуацију са људима", прича Душан Петковић из Јасенова код Теслића.

Како реаговати и спријечити овакве ситуације, питали смо и Општинску управу Теслић. Тамо кажу протокол је да се на сваку пријаву изађе на терен, изврши увиђај и предузму законом прописане мјере. 

"Општинска инспекција никада није нити једном грађанину савјетовала, нити ће савјетовати "да сами истраже ко је бацио отпад". На сваку пријаву надлежна инспекција излази на терен", наводе из Општинске управе Теслић.

Тако је можда на папиру, али у пракси није. Петковић ни сам не зна шта би даље. Жеља му је, ако ништа друго, да пријавом спријечи да се ово понови. 

"Каже је л' има неки број, на уху треба бити неки број да бих ја могао детектовати чија је животиња. Каже, могу ја изаћи, али нема потребе јер ништа не могу да учиним. Онда сам ја питао је л' има неко да дође да то почисти, каже нема то нико", каже Душан.

И тако је Петковић остао сам са својим проблемом. А исти тај проблем недавно су имали и становници Врела код Теслића. Тамо су непозната лица отпад животињског поријекла бацила у близини кућа и извора питке воде. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм