Teslić

Dušan ostao sam sa svojim problemom: Izostala reakcija nadležnih

  • Izvor: ATV
  • 20.08.2024. 19:39

Nekoliko ovaca i kozu pronašao sam na svojoj zemlji u Jasenovi u fazi raspadanja. Širio se nepodnošljiv smrad, a psi lutalice životinje su razvukli na sve strane, priča penzioner Dušan Petković.

Nije to, kaže, prvi put da je životinjski otpad pronašao, ali je prvi put da je sve prijavio opštinskoj inspekciji. To mu nije mnogo pomoglo. 

"Kaže, otiđi, pogledaj gore ponovo, kaže, raspitaj se ti, da ja sad napravim, da pitam ljude ko je, šta je, mogu samo doći u nezgodnu situaciju sa ljudima", priča Dušan Petković iz Jasenova kod Teslića.

Kako reagovati i spriječiti ovakve situacije, pitali smo i Opštinsku upravu Teslić. Tamo kažu protokol je da se na svaku prijavu izađe na teren, izvrši uviđaj i preduzmu zakonom propisane mjere. 

"Opštinska inspekcija nikada nije niti jednom građaninu savjetovala, niti će savjetovati "da sami istraže ko je bacio otpad". Na svaku prijavu nadležna inspekcija izlazi na teren", navode iz Opštinske uprave Teslić.

Tako je možda na papiru, ali u praksi nije. Petković ni sam ne zna šta bi dalje. Želja mu je, ako ništa drugo, da prijavom spriječi da se ovo ponovi. 

"Kaže je l' ima neki broj, na uhu treba biti neki broj da bih ja mogao detektovati čija je životinja. Kaže, mogu ja izaći, ali nema potrebe jer ništa ne mogu da učinim. Onda sam ja pitao je l' ima neko da dođe da to počisti, kaže nema to niko", kaže Dušan.

I tako je Petković ostao sam sa svojim problemom. A isti taj problem nedavno su imali i stanovnici Vrela kod Teslića. Tamo su nepoznata lica otpad životinjskog porijekla bacila u blizini kuća i izvora pitke vode. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: