Предсједник Републике

Додик: Наставити са реализацијом пројекта Пала као престонице Српске

  • 28.08.2024. 17:00

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће институције Српске заједно са општинским властима наставити да реализују пројекат Пала као престонице Српске и да ће, у том погледу, бити разговарано о стварању услова да се Новинска агенција Републике Српске - СРНА прошири на Палама, гдје је створена и почела да ради.

Додик је свим становницима Пала честитао крсну славу општине – Велику Госпојину, истичући да је слава прилика да се окупе пријатељи и да се поразговара о будућим активностима.

"Општина Пале несумњиво иза себе има период успјеха, развоја, и то треба да настави", рекао је Додик и додао да су начелник општине Бошко Југовић и његов тим много учинили да се одржи континуитет који је Палама донио значајне инфраструктурне, производне и друге пројекте.

Говорећи о сарадњи са општинским властима, Додик је поручио да ће Влада и власти Републике Српске подржати све пројекте за које постоји сагласност и које промовише локална власт.

"У том погледу мислим да Пале могу да послуже као добар примјер синергије и доброг односа и развоја", констатовао је предсједник Српске.

Додик је подсјетио да је заједнички приоритет општине Пале и Републике Српске био развој Олимпијског центра "Јахорина".

"Несумњиво је то данас једно од највећих градилишта на Балкану након Београда на води", истакао је Додик и додао да то није само прича или симболика, већ да то показује и обим инвестиција на Јахорини.

Он је оцијенио да Пале оваквим темпом и сарадњом са Владом, предсједником и Народном скупштине Српске сигурно могу рачунати на перспективну будућност.

"Ми ћемо наставити да реализујемо пројекат Пала као пријестонице Републике Српске, завршаваћемо све пројекте који су до сада били важни у вези са стварањем Српске и у том погледу ћемо разговарати и видјети на који начин створити услове да се Новинска агенција СРНА овдје прошири јер је овдје створена и одавде почела да ради", закључио је Додик.

Предсједник Српске данас је на Палама присуствовао ломљењу славског колача и свечаном ручку поводом крсне славе Пала – Велике Госпојине. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.