Predsjednik Republike

Dodik: Nastaviti sa realizacijom projekta Pala kao prestonice Srpske

  • 28.08.2024. 17:00

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će institucije Srpske zajedno sa opštinskim vlastima nastaviti da realizuju projekat Pala kao prestonice Srpske i da će, u tom pogledu, biti razgovarano o stvaranju uslova da se Novinska agencija Republike Srpske - SRNA proširi na Palama, gdje je stvorena i počela da radi.

Dodik je svim stanovnicima Pala čestitao krsnu slavu opštine – Veliku Gospojinu, ističući da je slava prilika da se okupe prijatelji i da se porazgovara o budućim aktivnostima.

"Opština Pale nesumnjivo iza sebe ima period uspjeha, razvoja, i to treba da nastavi", rekao je Dodik i dodao da su načelnik opštine Boško Jugović i njegov tim mnogo učinili da se održi kontinuitet koji je Palama donio značajne infrastrukturne, proizvodne i druge projekte.

Govoreći o saradnji sa opštinskim vlastima, Dodik je poručio da će Vlada i vlasti Republike Srpske podržati sve projekte za koje postoji saglasnost i koje promoviše lokalna vlast.

"U tom pogledu mislim da Pale mogu da posluže kao dobar primjer sinergije i dobrog odnosa i razvoja", konstatovao je predsjednik Srpske.

Dodik je podsjetio da je zajednički prioritet opštine Pale i Republike Srpske bio razvoj Olimpijskog centra "Jahorina".

"Nesumnjivo je to danas jedno od najvećih gradilišta na Balkanu nakon Beograda na vodi", istakao je Dodik i dodao da to nije samo priča ili simbolika, već da to pokazuje i obim investicija na Jahorini.

On je ocijenio da Pale ovakvim tempom i saradnjom sa Vladom, predsjednikom i Narodnom skupštine Srpske sigurno mogu računati na perspektivnu budućnost.

"Mi ćemo nastaviti da realizujemo projekat Pala kao prijestonice Republike Srpske, završavaćemo sve projekte koji su do sada bili važni u vezi sa stvaranjem Srpske i u tom pogledu ćemo razgovarati i vidjeti na koji način stvoriti uslove da se Novinska agencija SRNA ovdje proširi jer je ovdje stvorena i odavde počela da radi", zaključio je Dodik.

Predsjednik Srpske danas je na Palama prisustvovao lomljenju slavskog kolača i svečanom ručku povodom krsne slave Pala – Velike Gospojine. 

Pratite nas i putem Vibera