Уручени амблеми града

Добој обиљежава Дан града: Признања најбољим ученицима, уручење кључева 134 стана

  • 27.06.2024. 14:15

У Добоју је, у присуству највиших званичника, почела свечаност поводом уручења кључева 134 стана за избјегла и расељена лица за чију изградњу и опремање је укупно уложено 8.522.335 КМ.

Свечаности присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић и комесар за избјегла и расељена лица Србије Наташа Станисављевић.

Добој: Свечана академија поводом Дана града, присуствују највиши званичници Српске

Добој: Свечана академија поводом Дана града, присуствују највиши званичници Српске

Међу присутним су и директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш и министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић.

Станови су изграђени насељу Баре у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја.

Зграда са становима за избјегла и расељена лица изграђена је путем осигурања јавних стамбених рјешења – ЦЕБ два.

Уручени амблеми града и признања најбољим ученицима

Поводом Дана града Добоја на свечаној академији уручени су амблеми града и признања најбољим ученицима.

Амблеми града Добоја, уз износ од по 3.000 КМ уручени су Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља за изузетан допринос у унапређењу и очувању здравственог система и Градској организацији Црвеног крста за изузетна залагања у области хуманитарног рада.

Новчана награда од по 3.000 КМ, поводом Дана града - 28. јуна, уручени су Српској православној црквеној општини Добој, Меџлису исламске заједнице, Жупи Пресветог срца Исусовог и Јеврејској општини у овом граду.

Новчани износ додјељује се за допринос у очувању традиције и културе на подручју града Добоја.

Уручена су признања ученицима генерације средњих и основних школа Добоја.

Анђела Мићић је ученик генерације и носилац дипломе "Вук Караџић" у добојској Основној школи "Вук Стефановић Караџић", Борис Цвијановић у Основној школи "Свети Сава" у Добоју, Лејла Чворић у добојској Основној школи "Доситеј Обрадовић", Емина Хасић у Основној школи "Петар Кочић" у Сјениној Ријеци, Хелена Панић у Основној школи "Петар Петровић Његош" у Бољанићу.

Међу награђеним су и Бојана Васић најбољи ученик у Основној школи "Ђура Јакшић" из Подновља, Анђа Савић - у Основној школи "Озрен" из Пакленице, Марија Тодоровић - у Основној школи "Радоје Домановић" у Осјечанима, Драган Борош - у Основној школи "Милан Ракић" у Буковици Великој, те Сара Ђерић - у Основној музичкој школи "Маркос Португал" у Добоју.

У оквиру средњих школа, Марко Ковачевић ученик је генерације у Гимназији "Јован Дучић", Неда Јотановић у Медицинској школи.

У Саобраћајној и електро-школи, у оквиру занимања четвртог степена ученик генерације је Слађан Стевановић, а за занимања трећег степена Дејан Бијелић.

У Техничкој школи, у оквиру занимања четвртог степена ученик генерације је Марија Никић, а за занимања трећег степена Дејан Илић.

У Економској школи, у оквиру занимања четвртог степена ученик генерације је Кристина Савић, а за занимања трећег степена Јована Видаковић.

У Угоститељској и трговинској школи, у оквиру занимања четвртог степена ученик генерације је Андреа Панчић, а за занимања трећег степена Далила Смајић.

Признања су уручена на свечаној сједници поводом Дана града којој су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: