Uručeni amblemi grada

Doboj obilježava Dan grada: Priznanja najboljim učenicima, uručenje ključeva 134 stana

  • 27.06.2024. 14:15

U Doboju je, u prisustvu najviših zvaničnika, počela svečanost povodom uručenja ključeva 134 stana za izbjegla i raseljena lica za čiju izgradnju i opremanje je ukupno uloženo 8.522.335 KM.

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović i komesar za izbjegla i raseljena lica Srbije Nataša Stanisavljević.

Doboj: Svečana akademija povodom Dana grada, prisustvuju najviši zvaničnici Srpske

Doboj: Svečana akademija povodom Dana grada, prisustvuju najviši zvaničnici Srpske

Među prisutnim su i direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić.

Stanovi su izgrađeni naselju Bare u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja.

Zgrada sa stanovima za izbjegla i raseljena lica izgrađena je putem osiguranja javnih stambenih rješenja – CЕB dva.

Uručeni amblemi grada i priznanja najboljim učenicima

Povodom Dana grada Doboja na svečanoj akademiji uručeni su amblemi grada i priznanja najboljim učenicima.

Amblemi grada Doboja, uz iznos od po 3.000 KM uručeni su Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja za izuzetan doprinos u unapređenju i očuvanju zdravstvenog sistema i Gradskoj organizaciji Crvenog krsta za izuzetna zalaganja u oblasti humanitarnog rada.

Novčana nagrada od po 3.000 KM, povodom Dana grada - 28. juna, uručeni su Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Doboj, Medžlisu islamske zajednice, Župi Presvetog srca Isusovog i Jevrejskoj opštini u ovom gradu.

Novčani iznos dodjeljuje se za doprinos u očuvanju tradicije i kulture na području grada Doboja.

Uručena su priznanja učenicima generacije srednjih i osnovnih škola Doboja.

Anđela Mićić je učenik generacije i nosilac diplome "Vuk Karadžić" u dobojskoj Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić", Boris Cvijanović u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Doboju, Lejla Čvorić u dobojskoj Osnovnoj školi "Dositej Obradović", Еmina Hasić u Osnovnoj školi "Petar Kočić" u Sjeninoj Rijeci, Helena Panić u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Boljaniću.

Među nagrađenim su i Bojana Vasić najbolji učenik u Osnovnoj školi "Đura Jakšić" iz Podnovlja, Anđa Savić - u Osnovnoj školi "Ozren" iz Paklenice, Marija Todorović - u Osnovnoj školi "Radoje Domanović" u Osječanima, Dragan Boroš - u Osnovnoj školi "Milan Rakić" u Bukovici Velikoj, te Sara Đerić - u Osnovnoj muzičkoj školi "Markos Portugal" u Doboju.

U okviru srednjih škola, Marko Kovačević učenik je generacije u Gimnaziji "Jovan Dučić", Neda Jotanović u Medicinskoj školi.

U Saobraćajnoj i elektro-školi, u okviru zanimanja četvrtog stepena učenik generacije je Slađan Stevanović, a za zanimanja trećeg stepena Dejan Bijelić.

U Tehničkoj školi, u okviru zanimanja četvrtog stepena učenik generacije je Marija Nikić, a za zanimanja trećeg stepena Dejan Ilić.

U Еkonomskoj školi, u okviru zanimanja četvrtog stepena učenik generacije je Kristina Savić, a za zanimanja trećeg stepena Jovana Vidaković.

U Ugostiteljskoj i trgovinskoj školi, u okviru zanimanja četvrtog stepena učenik generacije je Andrea Pančić, a za zanimanja trećeg stepena Dalila Smajić.

Priznanja su uručena na svečanoj sjednici povodom Dana grada kojoj su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: